1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest WG COLOR Sp. z o.o. z siedzibą w Woli Załężnej. Można się z nami skontaktować w następujący sposób:
- listownie na adres: Wola Załężna 13A, 26-300 Opoczno lub ul. Karola 5, 93-239 Łódź
- przez e-mail: kontakt@makehomebetter.pl,

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celach:
- odpowiedzi na zapytanie lub przygotowanie wyceny, zorganizowania pomiaru zgodnie z art. 6 ust. 1 lit b) RODO,
- statystycznych, w tym profilowania i analizowania danych związanych z marketingiem produktów i usług oferowanych przez Administratora, którymi Państwa wyrazili zainteresowanie, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO,
- marketingowych związanych z oferowaniem innych produktów i usług na podstawie Państwa dobrowolnej zgody.

3. Państwa dane osobowe mogą być ujawniane podmiotom współpracującym z Administratorem w zakresie koniecznym do realizacji zamówień na podstawie zawartych umów, tj. podmiotom świadczącym usługi: projektowe, pomiarowe, wykonawstwa, informatyczne, marketingowe itp. Podmioty te mogą przetwarzać Państwa dane na podstawie umów o powierzenie Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie ochrony danych osobowych.

4. Przysługują Państwu następujące prawa:
- dostępu do danych osobowych,
- wycofania zgody na przetwarzanie danych,
- żądania sprostowania danych osobowych,
- żądania usunięcia danych osobowych,
- żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
- wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na Pani/Pana szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Państwa dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
- prawo do przenoszenia Państwa danych osobowych do innego podmiotu.

W celu skorzystania z wyżej wymienionych praw, proszę skontaktować się z Administratorem.

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Państwa dane osobowe mogą być przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy jedynie do podmiotu będącego odbiorcą certyfikowanym w ramach Tarczy Prywatności Stanów Zjednoczonych (Privacy Shield), czyli Google.

Administrator danych, tj. WG Color Sp. z o.o. w Woli Załężnej wykorzystuje tzw. pliki cookies (ciasteczka), tj. pliki tekstowe o niewielkim rozmiarze, przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Służą one celom statystycznym, marketingowym (w szczególności remarketingowi oraz do usuwania ewentualnych awarii związanych z użytkowaniem naszej strony internetowej. Po zapisaniu na urządzeniu końcowym Użytkownika, Administrator uzyskuje dostęp do plików cookies i są one odczytywane przez system informatyczny.

Użytkownik może tak skonfigurować swoją przeglądarkę internetową, że tworzenie i przechowywanie plików cookies będzie utrudnione, co może zaburzyć korzystanie z danej strony internetowej. Użytkownik może również już po utworzeniu pliku cookie usunąć go ręcznie z systemu operacyjnego lub z użyciem specjalistycznego oprogramowania.

Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że korzysta z następujących narzędzi śledzących działania podejmowane przez Użytkownika w ramach strony internetowej www.makehomebetter.pl:
- kod śledzenia Google Analitycs.

Korzystanie ze strony www.makehomebetter.pl wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym zainstalowana jest ta strona. Zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w tzw. logach serwera, obejmujących m.in. adres IP Użytkownika, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, z jakiego korzysta Użytkownik. Logi są zapisywane i przechowywane na serwerze Administratora. Przechowywane dane w ramach logów serwera nie są przyporządkowane konkretnym osobom korzystającym ze Strony i nie są wykorzystywane przez Administratora w celu identyfikacji Użytkownika. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania Stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.